Безкоштовний хостинг uCoz
П`ятниця, 19.04.2024, 02:13Головна | Реєстрація | Вхід

Меню сайту

Форма входу

Наше опитування

Яка порода службових собак Ваша улюблена?
Всього відповідей: 463

Друзі сайту


Graffiti Decorations(R) Studio (TM) Site Promoter

Статистика

ПРАВИЛА УТРИМАННЯ СОБАК у м.Івано-Франківську. - Форум
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум » Forum » Всяка всячина » ПРАВИЛА УТРИМАННЯ СОБАК у м.Івано-Франківську.
ПРАВИЛА УТРИМАННЯ СОБАК у м.Івано-Франківську.
SoulДата: Середа, 16.02.2011, 12:03 | Повідомлення # 1
Генералиссимус
Група: Друзі
Повідомлень: 476
Репутація: 0
Статус: Offline
ПРАВИЛА УТРИМАННЯ СОБАК!

РІШЕННЯ ВИКОНАВЧОГО КОМІТЕТУ ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОІ МІСЬКОЇ РАДИ від 23.05.2000 р. № 247 «Про утримання собак»

З метою покращення санітарного стану міста, дотримання санітарно-гігієнічних норм та керуючись «Правилами утримання собак, котів і хижих тварин у населених пунктах» виконавчий комітет Івано-Франківської міської ради

ВИРІШИВ:

1. Затвердити «Правила утримання собак в Івано-Франківську» (додається).
2. Вигул собак у місті здійснювати тільки на спеціально відведених для цього місцях згідно з додатком (додається).
3. Встановити, що органами, уповноваженими складати адмінпротоколи про порушення даних «Правил …», є міський відділ внутрішніх справ, житлово – експлуатаційні організації №№ 1 – 9, міська державна ветеринарна лікарня.
4. Міський державний ветеринарній лікарні:
4.1. Забезпечити щорічну реєстрацію собак з видачею їх власникам номерних знаків для тварин.
4.2. Проводити щеплення від сказу всіх зареєстрованих в місті собак, зазначаючи про це у ветеринарних паспортах тварин.
5. Управлінню житлово – комунального господарства постійно проводити комплекс заходів щодо зменшення кількості бездомних тварин.
6. Встановити, що «Правила утримання собак в м. Івано-Франківську» вводять в дію з 01 липня 2000 року.
7. Правила утримання собак та місця їх вигулу проінформувати населення міста через газету «Західний кур’єр»
8. Контроль за виконанням рішення покласти на заступника міського голови В.Мельничука.
Міський голова Зіновій ШКУТЯК

Додано (08.02.2011, 15:30)
---------------------------------------------
Додаток № 1 до рішення міськвиконкому № 247 від 23.05.2000р.

ПРАВИЛА утримання собак у місті Івано-Франківську

1. Ці правила розроблені згідно з Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», Кодексом України про адміністративні правопорушення, Правилами утримання собак, котів і хижих звірів (тварин) в населених пунктах України, Інструкцією «Про заходи щодо боротьби зі сказом тварин», а також з врахуванням Конвенції Ради Європи № 125 про охорону домашніх тварин.
2. Правила поширюються на підприємства, установи, організації незалежно від форм власності (крім установ Міністерства оборони України, Служби безпеки України, Державного комітету у справах охорони державного кордону України, Державного митного комітету України і Міністерства внутрішніх справ України), а також на громадян, що утримують собак у м. Івано-Франківсіку.
3. Підприємства, установи, організації та громадяни – власники собак. А також особи, яким вони передані у користування, зобов’язані суворо дотримуватись ветеринарно – санітарних вимог, а також цих правил, з обов’язковим гарантуванням безпеки для оточуючих.
4. Власники та користувачі зобов’язані створити належні умови утримання собак (в т.ч. місце утримання та харчування), запобігати всіляким стражданням тварин та вжити заходів щодо попередження їх втечі.
5. Забороняється передача собак у власність (продаж, дарування та інші способи) або користування особам віком до 16 років без згоди їх батьків чи опікунів.
6. при дотриманні вимог пунктів 3,4,5 цих Правил дозволяється:
6.1. Утримувати не більше трьох дорослих собак у квартирі, в якій проживає одна сім’я, а також в будинках і квартирах, що належать громадянам на правах особистої власності.
6.2. У квартирі, де проживає кілька сімей, утримувати собак лише при згоді усіх мешканців квартири.
6.3. Підприємствам, установам і організаціям, а також у притулках утримувати собак лише з дозволу лікувальної установи ветеринарної медицини, яка обслуговує даний район.
6.4. Виводити собак з житлових та ізольованих приміщень, територій у загальні подвір’я або на вулицю на короткому повідку з прикріпленим до нашийника номерним знаком і в наморднику, крім собак дрібних порід (перелік додається), на яких у ветеринарному паспорті зроблено відповідну відмітку, за яку посадова особа, що її (відмітку) ставила, несе повну відповідальність. Власник тварини або особа, що супроводжує тварину, повинні мати при собі ветеринарний паспорт даної тварини з відміткою про щеплення від сказу та засоби для прибирання екскрементів.
6.5. Перевозити собак всіма видами громадського транспорту тільки з дотриманням правил, що діють на даному виді транспорту.
6.6. Вигулювати собак на спеціально відведених за рішенням міськвиконкому для цієї мети територіях.

Додано (08.02.2011, 15:35)
---------------------------------------------
7. ВЛАСНИКИ СОБАК ЗОБОВ`ЯЗАНІ:
7.1. Представити собак віком від двох місяців у лікувальну установу ветеринарної медицини за місцем проживання або місцем знаходження юридичної особи для щеплення від сказу та отримання ветеринарного паспорта. У якому проставляється реєстраційний номер тварини.
7.2. Щорічно представляти собак у відповідні лікувальні установи ветеринарної медицини за місцем проживання для огляду, імунізації проти сказу та лікувально – профілактичних обробок.
7.3. При утриманні собак на власних або закріплених за фізичними чи юридичними особами територіях встановлювати таблички застерігаю чого змісту та виключити можливість самовільного виходу або втечі тварини. Заборонити проведення боїв.
7.4. Не допускати, щоб собаки забруднювали сходові клітки та інші місця загального користування у будинках, а також подвір’я, вулиці, площі, тротуари, стадіони та дитячі майданчики, сквери, парки, газони, квітники тощо.
7.5. Прибирати у всіх випадках екскременти тварин.
7.6. Здавати трупи собак у спеціалізовані установи за адресою: вул.. Максимовича, 7, або проводити захоронення тварин у місцях, спеціально відведених для цієї мети в установленому порядку.
7.7. Про захворювання або раптову загибель тварини негайно повідомляти лікувальну установу ветеринарної медицини.
7.8. Негайно повідомляти травмпункти закладів охорони здоров’я про випадки покусу або травмування собакою людини, а також доставляти в лікувальну установу ветеринарної медицини собак, які нанесли або отримали покуси.
7.9. Передавати тварин у користування іншим особам при умові забезпечення цих осіб відповідними засобами, необхідними для утримання тварин та проживання з ними. У цьому випадку власник зобов’язаний також передати ветеринарний паспорт. Користувачі зобов’язані дотримуватись цих Правил у частині вимог щодо утримання та поводження з тваринами та несуть відповідальність за порушення цих вимог.

Додано (08.02.2011, 16:11)
---------------------------------------------
8. ВЛАСНИКАМ СОБАК ЗАБОРОНЯЄТЬСЯ:
8.1. Утримувати собак незареєстрованими та неімунізованими проти сказу.
8.2. Утримувати собак у місцях загального користування (коридорах, підвалах, горищах, сходових клітках).
8.3. Займатися торгівлею собаками у невстановлених для цього місцях.
8.4. Приводити собак у приміщення магазинів, об’єктів громадського харчування, установ охорони здоров’я, культури, дошкільних установ та навчальних закладів, на території дитячих майданчиків та у місця, в яких є про це відповідні застереження.
8.5. Вигулювати собак у невстановлених для цього місцях.
8.6. Вигулювати собак та водити їх за межі помешкання чи садиби без повідків, номерних знаків та намордників (крім собак, у ветеринарному паспорті яких зроблено спеціальну відмітку), а також без засобів для прибирання екскрементів.
8.6.1.Собаки, крім дрібних порід, згідно з вказаним переліком повинні супроводжуватися особами віком понад 16 років.
8.7. Вигулювати собак, перебуваючи у стані алкогольного чи наркотичного сп’яніння.
8.8. Викидати собак, яких власник не може утримувати. Такі тварини можуть бути передані новим власникам або на пункти спеціальної установи.
8.9. Викидати трупи собак або самовільно закопувати їх в землю.
9. Собаки, незалежно від породи, належності і призначення, в тому числі й ті, що мають нашийники з номерними знаками і намордники, але знаходяться не на повідку у власників чи супроводжуючих осіб (уповноважених на це власниками), на вулицях, площах, ринках, скверах, садах, парках, пляжах, у громадському транспорті, загальних подвір’ях та інших громадських місцях вважаються безпритульними і підлягають відлову.
10. Відлов безпритульних тварин проводиться лише працівниками спеціалізованої установи КАТП-0928,
11. УМОВИ УТРИМАННЯ У ПУНКТІ ВІДЛОВУ:
11.1. Відловлені собаки протягом 3-5 днів утримуються у пункті відлову і можуть бути повернені власникам з дозволу ветеринарного відділу Івано-Франківської міської ради після пред’явлення ветеринарного паспорта та при умові оплати на рахунок спецустанови вартості витрат за відлов і утримання тварин.
11.2. Після завершення 3-5 денного терміну, якщо не встановлено власника, тварини підлягають знищенню або передаються іншим громадянам за умови оплати ними на рахунок спецустанови витрат на відлов і утримання тварин.
12. Виставки, покази, змагання тварин, які організовуються кіно логічними клубами, товариствами, іншими організаціями, проводяться з обов’язковим дотриманням ветеринарно – санітарних вимог після отримання письмового дозволу у ветеринарному відділі Івано-Франківської міської ради.

Додано (08.02.2011, 16:12)
---------------------------------------------
13. За порушення цих Правил громадяни чи посадові особи несуть у встановленому порядку адміністративну, дисциплінарну, цивільну чи кримінальну відповідальність.
14. Власники собак, підприємства, установи і організації, які утримують собак, відшкодовують шкоду, спричинену тваринами здоров’ю громадян, їх тваринам та майну, а також моральну шкоду у порядку, встановленому чинним законодавством України.
15. Контроль за дотриманням цих Правил здійснюється уповноваженими на те працівниками органів внутрішніх справ, державного ветеринарного нагляду, житлово – експлуатаційних організацій.
16. Право складати приписи про усунення порушень цих Правил мають також уповноважені на те представники громадських організацій, діяльності яких пов’язані з тваринами.
17. Відповідно до Кодексу про адміністративні правопорушення:
17.1. Порушення діючих правил утримування собак тягне за собою попередження або накладання штрафу на громадян від одного до трьох неоподаткованих мінімумів доходів громадян та попередження або накладення штрафу на посадових осіб від трьох до п’яти неоподаткованих мінімумів доходів громадян.
Ті самі дії, що спричинили заподіяння шкоди здоров’ю людей або їх майну, а також повторне протягом року вчинення порушення тягне за собою накладення штрафу на громадян від трьох до п’яти неоподаткованих мінімумів доходів громадян з конфіскацією тварини і на посадових осіб від чотирьох до семи неоподаткованих мінімумів доходів громадян.
17.2. Порушення правил благоустрою, недотримання чистоти тягне за собою попередження або накладення штрафу від одного до трьох неоподаткованих мінімумів доходів громадян і попередження накладення штрафу на посадових осіб від трьох до семи неоподаткованих мінімумів доходів громадян.
17.3. Знищення або пошкодження зелених насаджень або інших об’єктів озеленення тягне за собою накладення штрафу на громадян від одного до трьох неоподаткованих мінімумів доходів громадян і накладення штрафу на посадових осіб від трьох до семи неоподаткованих мінімумів доходів громадян.
17.4. Торгівля з рук тваринами і невстановлених для цього місцях тягне за собою накладення штрафу від одного до семи неоподаткованих мінімумів доходів громадян з конфіскацією тварин або без такої.
17.5. Порушення тиші на вулицях, площах, у парках, гуртожитках, житлових будинках та інших громадських місцях тягне за собою попередження або накладення штрафу від одного до трьох неоподаткованих мінімумів доходів громадян.
17.6. Порушення правил щодо тварин та інших ветеринарно – санітарних вимог тягне за собою накладення штрафу на громадян від 0,5 до одного неоподаткованих мінімумів доходів громадян, а на посадових осіб – від трьох до шести неоподаткованих мінімумів доходів громадян.
17.7. Жорстоке поводження з тваринами тягне за собою накладення штрафу від трьох до семи неоподаткованих мінімумів доході в громадян.
18. Уповноважені особи, вказані у пунктах 16 і 17 Правил, а також інші зацікавлені особи мають право подавати позови до суду про вилучення собак у випадку, якщо на це є відповідні постанови.
В.Волощук, керуючий справами міськвиконкому.

Додано (16.02.2011, 12:03)
---------------------------------------------
Додаток № 2 до рішення міськвиконкому № 247 від 23.05.2000р.

ПЕРЕЛІК МІСЦЬ ДЛЯ ВИГУЛУ СОБАК У МІКРОРАЙОНАХ м.ІВАНО-ФРАНКІВСЬКА
1. Мікрорайон заводу «Родон» - вздовж вул. В.Івасюка.
2. Правий бік мікрорайону «Каскад».
3. Вул. Надрічна – від залізничного моста до заправки автомашин «Словнафта».
4. Мікрорайон Г.Мазепи – майданчик незавершеного будівництва автостанції.
5. Вул. Коновальця – між переїздом і ВАТ «Металопласт».
6. Вул. Тролейбусна – біля тролейбусного депо.
7. Мікрорайон Пасічної – в районі котельної, вище дамби Бистриці Солотвинської.
8. Територія на розі вул.. Гаркуші і Б.Лепкого.
9. Пустир на вул. Ребета.
10. Лівий бік вздовж колективних садів в районі ріки Бистриця Надвірнянської.
11. Південний бульвар – в районі міського озера.
12. Набережна ім.. В.Стефаника – навпроти ВАТ «Плай»
13. Вул. В.Івасюка – правий бік (біля гаражів).
14. Вул.. Г.Хоткевича, 44, корп. 4 (біля гаражів)


,,,,,,,
 
Форум » Forum » Всяка всячина » ПРАВИЛА УТРИМАННЯ СОБАК у м.Івано-Франківську.
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:

Made by  M@CRO$